Η Wikipedia μετατρέπει Έλληνες σε… «νεοπαγανιστές»

του Στυλιανού Αρίστωνα Κοροβίλα

Μερικοί άνθρωποι είναι ανέντροποι μέχρι αηδίας. Πρώτα διέγραψαν το ελληνικό λήμμα για τον Βλάση Γ. Ρασσιά στην αυτοαποκαλούμενη εγκυκλοπαίδεια Wikipedia και τώρα δημιούργησαν ένα αγγλικό λήμμα γι‘ αυτόν, στο οποίο τον παρουσιάζουν ως «νεοπαγανιστή ηγέτη» και το Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) ως «ελληνική νεοπαγανιστική οργάνωση», υιοθετώντας, έτσι, την ρωμιορθόδοξη προπαγάνδα κατά του Ελληνισμού. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στην σελίδα «Greek neopagans», στο κάτω μέρος του λήμματος, τον βάζουν στην ίδια κατηγορία με τον «εθνικοσοσιαλιστή ακτιβιστή» και καταδικασμένο βομβιστή (ελλ. Wikipedia) Αριστοτέλη Καλέντζη, προσβάλλοντας έτσι τη μνήμη του αποθανόντος. Η Wikipedia δεν μετατρέπει απλά έναν εθνικό Έλληνα (εθνικότητα) σε «νεοπαγανιστή» (θρησκευτικό κίνημα της εσπερίας), αλλά επιπλέον τον σχετίζει με έναν εθνικοσοσιαλιστή, καθώς αναφέρονται μόνο δύο ονόματα στην συγκεκριμένη κατηγορία: ο Ρασσιάς και ο Καλέντζης.

Το πραγματικά άρρωστο της υπόθεσης όμως είναι ότι δεν περίμεναν με την δημοσίευση του ιδιαιτέρως προσβλητικού «λήμματος» τους μέχρι την τελετή αποχαιρετισμού του αποθανόντος που θα γίνει σήμερα. Αυτό αποδυκνύει για άλλη μια φορά την ανηθικότητα της εν λόγω «εγκυκλοπαίδειας».

Ίσως νομίζουν, τώρα που πέθανε, δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια σε αυτή την αχρειότητα. Αλλά εμείς μπορούμε και θα το κάνουμε. Τους το υποσχόμαστε αυτό. Και δεν θα σταματήσουμε να τους εκθέτουμε μέχρι να σταματήσουν τα περίεργα «παιχνιδάκια» τους. Δεν θα καθορίσουν «αυτοί», όποιοι κι αν είναι, την ταυτότητα του Ρασσιά ούτε θα μετατρέψουν τον Ελληνισμό σε «θρησκευτικό κίνημα». Οι Έλληνες δεν θα υποταχθούμε ποτέ στους υποτιμητικούς και έξωθεν όρους τους («παγανιστής», «νεοπαγανιστής», «σατανιστής», «ειδωλολάτρης» κτλ.). Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε το Ελληνικό έθνος. Αυτό μας καθιστά Έλληνες. Αυτό ακριβώς υπήρξε κι ο Βλάσης Γ. Ρασσιάς. Έλληνας. Και τίποτα άλλο.

https://en.wikipedia.org/wiki/Vlassis_G._Rassias
https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Greek_neopagans

rassias-wikipedia-1

Προσθήκη (20 Ιουνίου «2020»): Μετά τη δημοσίευση αυτού του άρθρου, ο συγγραφέας του λήμματος επικοινώνησε μαζί μου, ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και αφαίρεσε την προσβλητική λέξη από το λήμμα. Τώρα κάποιος την «επέστρεψε» πάλι.