14ο Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά

[Κείμενο/επιστολή από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ). Αναδημοσίευση με τη ρητή άδεια του Γενικού Γραμματέα του ΥΣΕΕ Βλάση Γ. Ρασσιά.]

14ο ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, στις 11.00 το πρωί

theoi

Στο 14ο Μυθολογικό Εργαστήρι (6ο του 3ου κύκλου) ο Εμπεδοκλής ο Ακραγαντίνος θα συντροφεύσει τους Μικρούς Φιλοσόφους στον κόσμο της Φιλοσοφίας, διδάσκοντάς μας τη θεώρησή του για τα ριζώματα των πάντων, τη Φιλότητα και τον Ελληνικό Ανθρωπισμό.

Το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών θα γίνει με ευχάριστο τρόπο μέσα από απόσπασμα του έργου του Εμπεδοκλή «Περί Φύσεως» από την Ουρανία Τουτουντζή, διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου και συγγραφέα φιλοσοφικών, λογοτεχνικών και εκπαιδευτικών βιβλίων.

Θα μιλήσουμε για τα αρχαιοελληνικά αγγεία, τη χρησιμότητά τους και τις καλλιτεχνικές παραστάσεις που απεικονίζουν ανά χρονική περίοδο.

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να βάψουν και να διακοσμήσουν τους δικούς τους αμφορείς με θέματα από την ελληνική μυθολογία. Οι αμφορείς είναι μια ευγενική προσφορά του αγγειοπλάστη Κώστα Ηλιόπουλου.

Σας περιμένουμε!

Περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε: 6945 223787 & 6975 860767

ή στο e-mail: aitnaios@ysee.gr

Το Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά πραγματοποιείται στο Φιλοσοφικό Αθήναιο «Εκατηβόλος», Αριστοτέλους 36, 1ος όροφος, Αθήνα

[ Είσοδος Δωρεάν ]

Υπό την αιγίδα του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών

YSEE