Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ)

Υ.Σ.Ε.Ε.: «Σχετικά με το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών», από: Ysee (Σχετικά με το ΥΣΕΕ), τελευταία πρόσβαση: 1n Μεσούντος Ανθεστηριώνος του 4ου έτους της 698ης Ολυμπιάδος / 11. Φεβρουαρίου «2017». [Κείμενο/επιστολή από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ). Αναδημοσίευση με τη ρητή άδεια του Γενικού Γραμματέα του ΥΣΕΕ Βλάση Γ. Ρασσιά.]

Το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών (Υ.Σ.Ε.Ε.) έχει τη νομική μορφή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, εξ ανάγκης, αφού η ελληνική νομοθεσία έως και σήμερα τουλάχιστον δεν προβλέπει άλλο κατάλληλο νομικό πρόσωπο (λ.χ. «Θρησκευτική Ένωση») για Θρησκείες που δεν ανήκουν στα παρακλάδια των τριών μονοθεϊστικών.
Ιδρύθηκε τον Ιούνιο του «1997» με σκοπό την ηθική και φυσική υποστήριξη, αλλά και παλινόρθωση της Εθνικής, Πολυθεϊστικής, Ελληνικής Παραδόσεως, Θρησκείας και Καθημερινού Τρόπου στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία που δυναστεύεται από πνευματική κλειστότητα και θεοκρατία

Η ίδρυσή του Υ.Σ.Ε.Ε. ήλθε μετά από μακρές επαφές, συζητήσεις και διαδικασίες που ξεκίνησαν το «1993» μεταξύ των παλαιοτέρων εν Ελλάδι ομάδων Εθνικών («Διιπετούς» Αθηνών, «Ταλετά» Σπάρτης και «Έλληνων Εθνικών» Θεσσαλίας) και κατέληξε στην πρόσκαιρη σύγκλιση κατά την περίοδο «1995» – «1996» του «Ομοβουλίου των Ελλήνων Εθνικών», δύο μήνες μετά από πανελλήνια συγκέντρωση στον νότιο Όλυμπο στις 9 Σεπτεμβρίου του «1995»).

Μετά από 14 έτη συνεχούς παρουσίας του στη νεοελληνική πραγματικότητα, με πάνω από 230 παρεμβάσεις του, πολλές επιτόπιες παραστάσεις και διαμαρτυρίες, και άνω των 300 διαλέξεων, εορτασμών αρχαίων εθνικών επετείων, δημοσίων τελετών και μορφωτικών εκδηλώσεών του, το Υ.Σ.Ε.Ε. αποτελεί κατά κυριολεξία την «πρώτη γραμμή» του κινήματος για την επιστροφή στους Πάτριους Τρόπους, μένοντας πάντοτε ανοικτό για συνεργασία με κάθε υγιά, δηλαδή δημοκρατική, ομάδα Εθνικών, όπως και πάντοτε πρόθυμο να παράσχει την βοήθειά του για ίδρυση νέων τέτοιων σε κάθε πλευρά της Ελληνικής γης.

Το Υ.Σ.Ε.Ε. είναι «Οργάνωση – Ομπρέλα», η οποία αποκλειστικώς στη βάση σχέσεων καλής πίστεως, καλής προαιρέσεως και αλληλοεκτιμήσεως αποβλέπει στη διεύρυνση του εν Ελλάδι ρεύματος των Εθνικών με τεχνική, νομική, ακόμη και οικονομική βοήθεια προς υπάρχουσες υγιείς ομάδες, καθώς και με παρότρυνση για δημιουργία νέων σε κάθε πλευρά της χώρας μας. Είναι ιδρυτικό μέλος του Παγκοσμίου Συνεδρίου Εθνικών Θρησκειών (World Congress Of Ethnic Religions, WCER) και επίσης, έχει ιδρύσει παραρτήματά του από το «1999» στην Αυστραλία και από το «2007» στις Η.Π.Α. και φιλοδοξεί να ανοίξει και άλλα σε χώρες όπου υπάρχει εθνικό Ελληνικό στοιχείο..
Τον Ιούνιο του «2004» το Υ.Σ.Ε.Ε. είχε την μεγάλη τιμή να φιλοξενήσει στην χώρα μας το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εθνικών θρησκειών, καλύπτοντας εξ ολοκλήρου από το αποθεματικό του και από εισφορές μελών του το υψηλό κόστος της διοργανώσεως. Το Υ.Σ.Ε.Ε. μαχόμενο ανένδοτα δίχως εξαρτήσεις από περίεργα κέντρα, στηρίζεται για την επίτευξη των στόχων του αποκλειστικώς στις δικές του δυνάμεις, με τη βοήθεια των «οικονομικών υποστηρικτών» του («αρωγών μελών») που εισφέρουν ετησίως 60 Ευρώ, βοηθώντας στη δημιουργία ενός αποθεματικού για δικαστικούς αγώνες, διαμαρτυρίες, τελετές και εκδηλώσεις διακινήσεως των ιδεών μας, αλλά και στην πραγμάτωση των διαφόρων σχεδίων για το άμεσο μέλλον, δηλ. την καθιέρωση ενός ή δύο δημόσιων βωμών ή Ναών, καθώς και την ίδρυση μίας πολυθεϊστικής Βιβλιοθήκης.

YSEE
H ίδρυση και ύπαρξη του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών ανακοινώθηκε στις 17 Ιουλίου του «1997» με το ακόλουθο Δελτίο Τύπου που στάλθηκε στα ελλαδικά ΜΜΕ και ημερήσιο Τύπο:

Δελτίο Τύπου υπ‘ αριθμ. 1 / 17. 7. «1997»

Επί δεκαετίες τώρα εμείς οι Έλληνες Eθνικοί, δηλαδή οι όσοι από τους νεοέλληνες εισέτι σεβόμαστε και τιμούμε τα «ειωθότα και νομιζόμενα» των προγόνων μας αληθινών Ελλήνων, μέναμε (κακώς όμως όπως τελικά απεδείχθη..) σιωπηλοί με στωϊκή υπομονή μπροστά στη συστηματική -και διόλου τυχαία-παραμέληση ή υποβάθμιση της μνημειακής ή ζώσης εθνικής μας παραδόσεως, από ένα «Ελληνικό» Κράτος ουσιαστικά υπόδουλο σε έναν οικονομικοθρησκευτικό κολοσσό του οποίου τα φυσικά, πολιτισμικά και λογικά συμφέροντα δεν προϋποθέτουν ούτε καν στον ελάχιστο βαθμό κάποιον σεβασμό για την αληθινή (δηλαδή την προχριστιανική) εθνική μας παράδοση.

Τον τελευταίο όμως καιρό, ως παρενέργεια ίσως κάποιων πρώτων προσπαθειών να αρθρωθεί οργανωμένα και ο δικός μας λόγος μέσα στη νεοελληνική κοινωνία, διδαχθήκαμε με αρκετά βίαιο τρόπο ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να εξακολουθούμε να σιωπούμε μπροστά στον «ήσυχο πόλεμο» που καθημερινά πλέον διεξάγεται σε πλήρη κλίμακα ενάντια στον πραγματικό Ελληνισμό. Γιατί η απέναντι πλευρά, για πρώτη φορά στη μεταμεσαιωνική εποχή, φαίνεται να κατρακυλάει σε μισαλλόδοξες και επιθετικές ενέργειες που μέχρι πρόσφατα τα δημοκρατικά προσχήματα δεν επέτρεπαν να εκδηλωθούν ανοικτά. Είχαμε λοιπόν κατ’εξακολούθηση απειλές ενάντια σε άτομα που δραστηριοποιούνται στον «αρχαιότροπο χώρο», είχαμε εμπρησμό (!!) βιβλιοπωλείου που ειδικεύεται σε θέματα αρχαιογνωσίας, είχαμε ανοικτές επιθέσεις λάσπης από άμβωνες και ελεγχόμενα ΜΜΕ, καθώς και επιθέσεις (και αυτό είναι το πλέον φρικιαστικό !!) ενάντια σε προχριστιανικά ελληνικά μνημεία και Ιερά.

Κάτω λοιπόν από αυτή τη νέα και τρομακτική πραγματικότητα που βήμα – βήμα διαμορφώνεται ενάντια στον πραγματικό Ελληνισμό, και ενώ κανένας από τους υποτιθέμενους αρμόδιους δεν δείχνει να ευαισθητοποιείται ή να κινητοποιείται, αποφασίσθηκε από Έλληνες Eθνικούς η ίδρυση του ΥΠΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ για τη διάσωση και ανάδειξη της αληθινής Ελληνικής Παραδόσεως.

Σκοπός του είναι η με κάθε νόμιμο μέσον ευαισθητοποίηση του ελληνικού λαού για εξασφάλιση του σεβασμού, της διάσωσης, της φυσικής και ηθικής προστασίας, της αποκατάστασης και, τέλος, της ανάδειξης, των μνημείων, συμβόλων, ιδεών και ζωντανών μορφών της αρχαίας Ελληνικής Παραδόσεως, υπό την έννοια της ευρυτέρας Κοσμοαντιλήψεως, της Φιλοσοφικής Σκέψης, της πολιτικής αντιλήψεως, της εθνικής Θρησκείας, των Καλών Τεχνών, των ηθών και των εθίμων, της γλώσσας, της Μυθολογίας, της Συμβολιστικής, της Ελληνικής Γραμματείας και όλων των συναφών τομέων.

Το παρόν Δελτίο Τύπου αποτελεί την πρώτη μας ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ και προς κάθε αρμόδιο και γενικώς ενδιαφερόμενο φορέα. Ελπίζουμε ότι τόσο αυτή, όσο και οι άλλες που πρόκειται να ακολουθήσουν, θα τύχουν από μέρους των παραληπτών μιας στοιχειωδώς αντικειμενικής αντιμετωπίσεως, όπως άλλωστε ορίζει η αρχή περί της απολύτου ισηγορίας των πολιτών.

Τιμή και Δόξα Στους Πατρώους Θεούς

Υ.Σ.Ε.Ε.

Εμείς οι Έλληνες Εθνικοί διεκδικούμε

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΩΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Δηλαδή το δικαίωμα να υπάρχουμε και να ζούμε σύμφωνα με τα προγονικά μας ήθη, δικαίωμα που στην παρούσα κοινωνία είναι όχι μόνο υπαρκτό αλλά και εγγυημένο σε όσους ακολουθούν άλλα ήθη (λ.χ. ιουδαϊκο, χριστιανικό, μωαμεθανικό).
Το δικαίωμα στην πατρογονική διαδικασία ονοματοθεσίας, το δικαίωμα σε καθαρά ελληνότροπη εκπαίδευση αντί της σημερινής συμφυρματικής αποκοιμιστικής και καταστροφικής για τη συγκροτημένη σκέψη, κρίση και φιλομάθεια των μαθητών που δεν προσφέρει στον απόφοιτο του Λυκείου ούτε καν επαρκές λεξιλόγιο για κατανόηση ενός μετρίων απαιτήσεων θεωρητικού κειμένου.
Επίσης το δικαίωμα κάτω από την προστασία του Νόμου στην εθνική μας λατρεία των Ελλήνων Θεών σε όλη την πολυμορφία και μεγαλοπρέπειά της, καθώς και το δικαίωμα σε ελληνικές τελετές ονοματοδοσίας, γάμου και κήδευσης αντί των σημερινών επιβαλλόμενων μονοθεϊστικών.
Τέλος, διεκδικούμε το δικαίωμα της αξιοπρέπειας στο θάνατο με άνευ όρων νομιμοποίηση της ευθανασίας (όπως ακριβώς ίσχυε τον καιρό των Ελλήνων), καθώς και άμεση εξασφάλιση του δικαιώματος καύσεως του νεκρού σώματος, πρακτική κατ‘ εξοχήν ελληνική από το 7.000 προ της χριστιανικής χρονολογήσεως, έως την απαγόρευση της εθνικής μας λατρείας τον 4ο αιώνα της τωρινής εποχής.

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
Διεκδικούμε λοιπόν την εξασφάλιση πλήρους προστασίας των Μουσείων, αρχαιολογικών και ιερών χώρων μας από το σήμερα αδιάφορο ή μη ικανό να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του νεοελληνικό Κράτος. Στην αντίθετη περίπτωση επιφυλασσόμαστε να διεκδικήσουμε μελλοντικά από διεθνή δικαστήρια εμείς οι ίδιοι οι Έλληνες εθνικοί το δικαίωμα φυλάξεως των προγονικών και ιερών μας τόπων και αντικειμένων, με ειδικό φορέα από ερασιτέχνες πλην όμως ευσεβείς προς την αρχαία κληρονομιά φύλακες, που θα αποζημιώνονται από τις εισπράξεις τις οποίες το τωρινό Κράτος οφείλει να εκχωρήσει, καθώς και από τα κέρδη του λεγόμενου Λαϊκού Λαχείου που πρέπει να επανέλθει στον αρχικό του προορισμό (από το 1874 έως το 1941 αποτελούσε λαχείο «
υπέρ των Αρχαιοτήτων»).
Επίσης, απαιτούμε την έναρξη, συνέχιση και ολοκλήρωση των ανασκαφών όλων των εντοπισμένων αρχαιολογικών χώρων της πατρίδας μας, ώστε να δειχθεί επιτέλους η αληθινή Ελληνική Ιστορία, τα δε πορίσματα των ανασκαφών να δημοσιεύονται αμέσως ώστε να εμπλουτίζεται με τα νέα στοιχεία και η διδακτέα ύλη των ελληνικών σχολείων που σήμερα είναι πλήρης ανακριβειών και λανθασμένων στοιχείων.
Επιδιώκουμε επίσης την ανύψωση της αισθητικής του ελλαδικού πληθυσμού με υποχρέωση του Κράτους να αναπαράγει σε αντίτυπα γνωστά γλυπτά ή ανάγλυφα αριστουργήματα των Ελλήνων Προγόνων μας, και την τοποθέτησή τους σε δημόσιους χώρους, σχολεία και δημόσια κτίρια. Παράλληλα προτιθέμεθα να χρηματοδοτούμε τη δημιουργία από σύγχρονους γλύπτες, πρωτότυπων αγαλμάτων σπουδαίων μορφών του Ελληνικού Εθνισμού (λ.χ. Δέξιππος, Ιουλιανός, Γεώργιος Γεμιστός-Πλήθων κ.α.) ή Θεών και Ηρώων, και την τοποθέτησή τους επίσης σε περιοχές ιδιαίτερα σχετιζόμενες με έν έκαστο απεικονιζόμενο πρόσωπο ή θεότητα, σε χώρους που θα παράσχουν για αυτό τον λόγο οι ανά τόπους Δήμοι και Κοινότητες.
Διεκδικούμε, τέλος, την καθιέρωση κρατικής οικονομικής ενισχύσεως ερευνών και συγγραφικών εργασιών νεοελλήνων με θέμα την προγονική μας Παράδοση, Ιστορία και Κοσμοαντίληψη.

ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΙ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΑΣ ΤΟΠΩΝ
Διεκδικούμε δηλαδή να ανακηρυχθούν όλοι οι αρχαιολογικοί μας χώροι που εμπεριέχουν προγονικά Ιερά «
Ιεροί Τόποι του Έθνους των Ελλήνων», και στο μέτρο του δυνατού να αποκατασταθούν οι Ελληνικοί Ναοί και Βωμοί, ώστε να αποδοθούν ξανά σε λατρευτική χρήση. Υπό αυτή την λογική θα ζητηθεί η άμεση επιστροφή σπουδαίων αρχιτεκτονικών τμημάτων που τώρα φιλοξενούνται σε Μουσεία του εξωτερικού, ή η αποστολή ακριβών αντιγράφων από ανθεκτικά υλικά, για την επανατοποθέτησή τους στο σημείο που τα πρωτοέστησαν οι Έλληνες πρόγονοί μας. Πάσης φύσεως κτίρια που έχουν κτισθεί πάνω σε Ελληνικά Ιερά, θα πρέπει να μεταφέρονται αλλού, ενώ σε χώρους που η καταστροφή είναι τόσο μεγάλη που καθιστά αδύνατη την αρχιτεκτονική τους αποκατάσταση, θα αναγείρεται δίπλα τους μόνον Βωμός και μικρό περίστυλο κτίσμα για τη στέγαση αγάλματος.

Μορφές πάλης

Στην κατεύθυνση της επιτεύξεως των πιο πάνω σκοπών, το Υ.Σ.Ε.Ε. προτίθεται ν‘ ακολουθήσει τις παρακάτω, πάντοτε νόμιμες και μη βίαιες, μορφές πάλης:

 • Συνεχή βομβαρδισμό των ΜΜΕ, των πολιτικών Κομμάτων και κάθε άλλου αρμόδιου φορέα με μηνύματα διαμαρτυρίας, ψηφίσματα ή ακόμη και παραστάσεις, κάθε φορά που παραμελούνται, κακοποιούνται ή προσβάλλονται με οποιονδήποτε τρόπο οι ελληνικές αρχαιότητες, τα προγονικά μας σύμβολα, ή η μνήμη και τα «ειωθότα και νομιζόμενα» των προγόνων μας.

 • Συλλογή υπογραφών για ζητήματα υπερασπίσεως του ελληνικού έθους και συχνά σχετικές προσφυγές σε ελλαδικούς και διεθνείς φορείς, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή δικαστήρια. Για τον λόγο αυτό θα δημιουργηθεί και «τράπεζα» υπογραφών για δυνατότητα πιο άμεσης απαντήσεως σε ζητήματα που αυτή ίσως να απαιτείται.

 • Δικαστικούς αγώνες και ασφαλιστικά μέτρα ενάντια σε κάθε συκοφαντία, παραποίηση, γελοιοποίηση ή εμπορευματική εκμετάλλευση των συμβόλων μας, των ιερών μας αντικειμένων ή της μνήμης των προγόνων μας.

 • Δημιουργία των οικονομικών και άλλων προϋποθέσεων για μελλοντική ίδρυση και λειτουργία ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού για την προβολή της ελληνικής κοσμοαντιλήψεως και του ελληνικού καθημερινού έθους γενικότερα, καθώς και ειδικού ταμείου για ενίσχυση μελών μας που τυχόν θα υποστούν μελλοντικά βλάβες εξ αιτίας των ιδεών τους.

 • Συνεχείς προσπάθειες για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αφύπνιση και πληροφόρηση των ανθρώπων, ασχέτως θρησκεύματος που τυχόν τώρα αυτοί ακολουθούν, για την αληθινή φύση των Αρχαίων Θρησκειών, των αρχών και των ιδανικών τους, των Θεών, των Μύθων, των ηθών και συμπεριφορών που αυτές ευαγγελίζονται, καθώς και για τη θεολογία τους και τις ιεροπραξίες τους.

 • Ενθάρρυνση και ισχυροποίηση αδελφικών δεσμών και συμπαγούς αλληλεγγύης ανάμεσα στους Εθνικούς αυτής της χώρας, αλλά και σε αλλοδαπούς ανά τον κόσμο Ελληνιστές.
  Επίσης, συνεργασία με Εθνικούς της Ευρώπης (της Ρωμαϊκής, Κελτικής, Βορειοευρωπαϊκής και Σλαβικής παραδόσεως) καθώς και με οργανώσεις αυτοχθόνων λαών (Ινδιάνοι Αμερικής, Αβοριγίνοι Αυστραλίας κ.λ.π.), για αλληλοπληροφόρηση, διάλογο και κοινές ίσως ενέργειες υπέρ της φυσιολατρευτικής και πολυθεϊστικής κοσμοαντιλήψεως.

 • Δημιουργία των οικονομικών και άλλων προϋποθέσεων για ανέγερση των πρώτων σύγχρονων Ναών μας, καθώς και ίδρυση και οργάνωση αυτοθεσμιζόμενων και αυταρκών κοινοτήτων διαρθρωμένων πάνω σε καθαρά Ελληνικά θεσμικά, αισθητικά και χωροταξικά πλαίσια.

Εννέα ζητούμενα για τα οποία υπάρχει, μάχεται και ζητάει την ενεργό συστράτευσή σας το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών:

 1. Σαφής ορισμός των χαρακτηριστικών και των συνόρων που ορίζουν την κοινότητά μας ως συγχρόνων Ελλήνων που ακολουθούμε τα εθνικά μας και πάτρια ήθη και νομιζόμενα.

 2. Εκφορά ενός εγκύρου και συλλογικού λόγου των Ελλήνων Εθνικών απέναντι στην πολιτεία και κάθε ενδιαφερόμενο ή μη.

 3. Περιφρούρηση της κοινότητός μας από προβοκάτορες, ιδιοποιητές και διαστρεβλωτές των ιδεών μας.

 4. Απόκτηση των δικών μας κοινών ή λατρευτικών χώρων για τις ανάγκες της κοινότητός μας.

 5. Προάσπιση των κοινωνικών, πολιτικών, θρησκευτικών και λοιπών δικαιωμάτων μας, σε συλλογικό επίπεδο ως κοινότητα ή σε ατομικό, ως άτομα, μέσα σε ένα θεσμικό νεοελληνικό περιβάλλον εξαιρετικά εχθρικό για όσα εμείς πρεσβεύουμε κι εκπροσωπούμε.

 6. Πολιτισμική αναστροφή της νεοελληνικής κοινωνίας μακριά από τον σκοταδισμό, την απαιδευσία, τη δεισιδαιμονία και την πνευματική μιζέρια που σήμερα την χαρακτηρίζουν.

 7. Aσκηση οργανωμένης δράσεως με προοπτική να εξελιχθούμε σύντομα σε ισχυρή ομάδα πιέσεως.

 8. Αποτελεσματική υπεράσπιση της ζώσης ή μνημειακής εθνικής μας Παραδόσεως, η οποία σήμερα κακοποιείται η απαξιώνεται στα χέρια του αδιάφορου, αν όχι εχθρικού, νεοελληνικού Κράτους.

 9. Να ξανατιμηθούν κατά τα πρέποντα οι Εθνικοί μας Θεοί και οι ψυχές των Προγόνων μας στον τόπο που δικαιωματικά τους ανήκει.

Η υπόθεση της παλινορθώσεως της αληθινής, εθνικής μας Παραδόσεως, Θρησκείας και Τρόπου Ζωής απαιτεί την ψυχή τε και σώματι συστράτευση όλων των Ελλήνων εθνικών.
Τολμάμε να παλεύουμε. Τολμάμε και να νικάμε.
Δεν διαπραγματευόμαστε με κανέναν το δικαίωμα να υπάρχουμε.
Τιμή και Μνήμη για Θεούς και Προγόνους.