Συνεχίζεται ο βιασμός ελληνικών συμβόλων

Στυλιανός Αρίστων Κοροβίλας, 1 Μουνιχιών 2792 / 8 Απριλίου 2.016

Μόλις πληροφορηθήκαμε για την ίδρυση ενός νέου πολιτικού κόμματος της Ρωμιοσύνης. «Εθνική Ενότητα» λέγεται το νέο κόμμα, άρχεται δε από τον Τάκη Μπαλτάκο και του πρώην ηγέτη του ορθόδοξου-εθνικιστικού μορφώματος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Καρατζαφέρη. Η τακτική που ακολουθήθηκε θυμίζει τα πρώτα χρόνια του «Ελληνικού» Κράτους, όταν η Ρωμιοσύνη βάπτισε «Έλληνες» όλους τους πληθυσμούς εντός των συνόρων του και ντύθηκε με ελληνική χλαμύδα, παριστάνοντας τη συνέχεια του ιστορικού Ελληνισμού. Παλιά η τακτική, παλιός και ο πολιτικός προσανατολισμός.

Η ελληνορθόδοξη πολιτιστική μας ταυτότητα κάθε μέρα νοθεύεται και η Ορθοδοξία, η ψυχή της ψυχής μας συνεχώς βάλλεται.

Πηγή: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ

Το πρόβλημα όμως για εμάς τους Έλληνες έγκειται στη χρήση ή μάλλον στην κατάχρηση ελληνικών συμβόλων από το πολιτικό σκηνικό της Ρωμιοσύνης. Διότι το νέο κόμμα επέλεξε τον πυρσό σαν σύμβολο του. Αυτή η διαστροφή του ελληνικού πυρσού της ελληνίδας θεάς Εκάτης σε σύμβολο Ρωμαίικου κόμματος της ακροδεξιάς δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως πολιτισμική παρακμή. Προφανώς η ηθική κατρακύλα ορισμένων δεν έχει πάτο. Διακόσια χρόνια μετά την καταστολή της Ελληνικής Εθνικής επανάστασης στα πλαίσια της «Γαλλοκρατίας» στα Επτάνησα από ντόπιους Ρωμιούς, Οθωμανούς και Ρώσους υπό την ηγεσία του Ρώσου ναυάρχου Ουσακώφ, -«Όσιος» και «Μεγάλος Προστάτης της Ελλάδας» κατά την Ορθοδοξία (τον γιορτάζει κάθε χρόνο στις 2 Οκτωβρίου), «Άγιος» και «μεγάλος φιλέλληνας» για την Χρυσή Αυγή– ασελγούν κάποιοι αναίσχυντοι εκ των πρώτων πάνω στη χιλιοχτυπημένη σάρκα του Εθνικού Ελληνισμού. Πρώτα βίασε η Χρυσή Αυγή τα σύμβολα του ελληνικού εθνισμού, τον μαίανδρο και το δάφνινο στεφάνι, αποδίδοντας στους Έλληνες την εθνικιστική κτηνωδία, μετά ακολούθησε το ΚΚΕ με την κατάληψη της Ακρόπολις, ένα κόμμα πιστό σε μία ιδεολογία με περίπου 100 εκατομμύρια θύματα παγκοσμίως, και τώρα σύρει μία «Εθνική Ενότητα» με τη σειρά της, θέλουμε να πιστεύουμε άθελά της, τον πυρσό στο βόθρο του Ρωμαίικου κοινοβουλευτισμού.

Αυτά τα κόμματα δεν είναι απάντηση στην κρίση, αλλά όπως κι αυτή, συμπτώματα της ίδιας πολιτισμικής παρακμής και της συμμόρφωσης των κυβερνήσεων με τις διάφορες επιθυμίες του εκκλησιαστικού παρακράτους.

Οι Έλληνες αποτελούμε πολιτισμικό έθνος, συνεπώς δεν μπορεί ποτέ να ταυτιστεί ο ελληνισμός με το Ρωμαίικο Κράτος, την «ελληνική» σημαία της βρετανικής εταιρείας ανατολικών Ινδιών στα χρώματα της Βαυαρίας, ούτε να μετατραπούν τα σεβάσματα του σε «μασκότ» πολιτικών κομμάτων της Ρωμιοσύνης.

Χωρίς καμία προσωπική εμπάθεια και κακία ανακαλούμε τους κυρίους Μπαλτάκο και Καρατζαφέρη να σεβαστούν τουλάχιστον την μνήμη όσων Ελλήνων εκδιώχθηκαν και δολοφονήθηκαν από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και την Εκκλησία της, και να αναλογιστούν εάν με την επιλογή του πυρσού σαν σύμβολο του νέου κόμματος τους έπραξαν το σωστό.

Nr (1)