Η δημοσιογραφική Αλητεία έχει θεό;

ΠΑΝ ΣΥΡΙΓΞ: «Η δημοσιογραφική Αλητεία έχει θεό;», από: diipetes.blogspot (2013), τελευταία πρόσβαση: 07.04.«2016». [Κείμενο/επιστολή από την ιστοσελίδα του περιοδικού του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών «ΔΙΙΠΕΤΕΣ». Αναδημοσίευση με τη ρητή άδεια του Γενικού Γραμματέα του ΥΣΕΕ Βλάση Γ. Ρασσιά.]

Με φρικώδη τρόπο και συμπεριφορά που θυμίζει εποχές της μεταεμφυλιακής ελλάδας τότε που το Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών ήταν το μοτίβο ισεπέδωσης οποιασδήποτε προοδευτικής κίνησης και φωνής φαίνεται να λησμόνησε ο τηλεοπτικός σταθμός Αντέννα και οι συντάκτες του δελτίου Ειδήσεων.

Ο συγκεκριμένος σταθμός έχει παρελθόν στην κατασκευή ψεύτικων ειδήσεων, και μάλιστα έχει παρελθόν στην στοχοποίηση πολιτών οι οποίοι δεν είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί παρουσιάζοντας και γελοιοποιώντας ξεδιάντροπα ανθρώπους που δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνουν το φοβικό υποκείμενο που επιθυμεί να δασκαλεύει το συγκεκριμένο τηλεοπτικό μέσο. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά η πρώτη ήταν στα τέλη Αυγούστου και η δεύτερη στις 6/10/2013 στο δελτίο του Αντέννα το συγκεκριμένο κανάλι προφανώς κατόπιν εντολής που μένει να διερευνηθεί ο εντολέας του, προχώρησε στην κατασκευή ψεύτικης είδησης με μοντάρισμα άσχετων βίντεο διάφορων χρηστών από το κοινωνικό δίκτυο Youtube.

Σε αυτή την συρραφή λοιπόν παρουσιάστηκαν δύο άσχετα βίντεο, επαναλαμβάνουμε βίντεο που οι συκοφάντες συντάκτες του Αντέννα βρήκαν στο Ίντερνετ, και στο πρώτο στην ροή του ρεπορτάζ παρουσιάζεται η όποια δράση του Ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής την ημέρα της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου στους Δελφούς σε συνδυασμό με την σύλληψη του υπαρχηγού αυτής της οργάνωσης Χρήστου Παππά γόνου χουντικής ιερατικής οικογένειας, υμνητή του παιδεραστή δολοφόνου και βασανιστή Στράιχερ, και κάποιου περίεργου ναζιστικού όρκου του ίδιου που καταλήγει με μια περίεργη ως ύποπτη επίκληση σε κάποιους θεούς των Ελλήνων και κλείνοντας με έναν χαιρετισμό στον Αδόλφο Χίτλερ.

Το πράγμα θα ήταν για γέλια και για κωμωδία αν δεν ήταν σοβαρό. Πιο πολύ για γέλια και για κωμωδία αν δεν ήταν σοβαρό θα ήταν αυτά που έλεγε το ρεπορτάζ του Αντέννα, ότι οι τελετές στους Ολύμπιους Θεούς έχουν «σατανική» ομοιότητα με τις πρακτικές του Χιτλερικού καθεστώτος διότι προφανώς για το χριστιανικό μυαλό της κυρίας Ρίτσας Μπιζόγλη που ήταν παρουσιάστρια και της συντακτικής ομάδας του δελτίου ειδήσεων όταν ο αρχαίος Χαιρεφώντας φίλος του φιλοσόφου Σωκράτη επισκεπτόμενος τους Δελφούς ζήτησε χρησμό από τον Απόλλωνα δεν τον πήρε από κάποιον Έλληνα Θεό αλλά κατά «σατανική»ομοιότητα από κάποιον χιτλερικό γραμματέα.

Σε τέτοια επίπεδα γελοιότητας σας κατάντησαν οι εντολείς σας, και αλήθεια οι ορθόδοξες χριστιανικές τελετές και οι ύμνοι των Μητροπολιτών σας προς την Ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής όπως του Μητροπολίτη Παύλου πριν λίγες μέρες, του Σεραφείμ Πειραιώς που συμμάχησε με τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, του Αμβρόσιου Καλαβρύτων που την αποκάλεσε «Γλυκιά Ελπίδα» του «Αγιορείτικου Βήματος» που φιλοξενεί ύμνους υπέρ της Χρυσής Αυγής σε ποιο χιτλερικό μανιφέστο συγκαταλέγονται; Η μήπως η δημοσιογραφική σας δεοντολογία δεν σας επιτρέπει να θίγεται αυτά που δεν σας συμφέρουν; Και το αίμα του Παύλου Φύσα από ποιόν ευλογήθηκε στα δεκάδες εγκαίνια γραφείων της Χρυσής Αυγής στις δεκάδες δημόσιες παρουσίες ιερέων και Μητροπολιτών στις συγκεντρώσεις των Ναζί και στην προσκυνηματική ορκωμοσία τους στην Βουλή; Ο Απόλλων δεν ήταν εκεί, άλλωστε δεν δέχεται προσφορές αίματος, σε αντίθεση με το «είδος» σας το οποίο γίνεται όλο και πιο απάνθρωπο.

Και ποιο είναι λοιπόν το δεύτερο βίντεο που ερασιτεχνικά μόνταρε το προπαγανδιστικό επιτελείο της θεοκρατίας, συγνώμη ο Αντέννα. Το δεύτερο βίντεο όντως αφορούσε τελετή του Ηλιοστασίου από την Ιεροπρακτική ομάδα του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών, που είναι και ο θεσμικός εκπρόσωπος των Εθνικών και φυσικά δεν ήταν βράδυ και σε καμιά Πανσέληνο αλλά στην Αρκαδία κάτω από το ηλιόλουστο Απολλώνιο φως και φυσικά δεν υπήρχε και ούτε υπήρξε ποτέ αποδεκτός ανάμεσα στους Εθνικούς κανένας ναζιστής εθνικιστής μισαλλόδοξος η όποιο άλλο παρακλάδι της ορθόδοξης θεοκρατίας αυτής που η πληρωμένη δημοσιογραφική δεοντολογία του Αντέννα και των περισσότερων «ντρέπεται» να θίξει.

Θα έπρεπε όμως να ξέρει εντάξει.. να μην κάνει πως δεν καταλαβαίνει η συντακτική ομάδα του δελτίου ειδήσεων του Αντέννα ότι οι θρησκευτικές διώξεις και οι διώξεις συνειδήσεως δεν επιτρέπονται και μπορεί να επιφέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα σε εκείνους που τις ασκούν ακόμα και αν έχουν το θράσος να πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να μιλήσει κανένας η ότι το μέσον στο οποίο εργάζονται μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο εκφοβισμού. Είμαστε σίγουροι ότι δεν έχετε κανένα συνειδησιακό πρόβλημα που στοχοποιήσατε ελαφρά την καρδία έναν άτυχο πολίτη που τυγχάνει να είναι ομόθρησκος μας, απλώς ένας άτυχος δημοκράτης που τον εμφανίζεται εκείνη την σημαντική στιγμή που ο ίδιος θρησκεύεται με αγάπη στους Θεούς του (καμιά «σατανική»ομοιότητα με την χριστιανική σας αγάπη) με το άρρωστο σκεπτικό σας και ξανά με καμιά «σατανική» ομοιότητα όπως ουρλιάζετε ως ναζιστή, επειδή μόνο και μόνο απεχθάνεστε το διαφορετικό.