ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΒΛΗΜΑ

Εθνικιστές της Νέας Υόρκης καπηλεύονται ελληνικό έμβλημα

του Στυλιανού Αρίστωνος

Φασίστες μιλιταριστές στην Νέα Υόρκη εκμεταλλεύονται σπαρτιατικό έμβλημα και την φράση ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ για τον αγώνα τους κατά της φύσεως, δηλ. της φυσικής τάξης της εθνόσφαιρας. Δε μας έφτανε η καπηλεία του Ελληνισμού από τους Ρωμιούς της χρυσής αυγής, όχι, τώρα έχουμε και αμερικανούς φασίστες που θέλουν να αντλήσουν κύρος από την ιστορία της Σπάρτης. Μάλλον έχουν την άποψη ότι ο Ελληνισμός αποτελεί το μασκότ πάσης φύσεως «βαρεμένων», ως εκ τούτου γιατί να μην στολιστούν κι αυτοί με τη σειρά τους με την Ελληνική ιστορία; Το έκαναν οι Ζαμπέλιος και Παπαρρηγόπουλος, η Εκκλησία και το ψευδελληνικό κράτος, πολιτικά κόμματα και βραχίονες της Ρωμιοσύνης, δηλαδή όλο το βυζαντινό εσταμπλισμέντ. Κρίμα λοιπόν να εξαιρεθούν οι φασίστες των ΗΠΑ.

Αυτή η συμπεριφορά έχει γράψει ιστορία. Το ίδιο έπραξαν βέβαια οι Ναζί στη Γερμανία με την γερμανική παράδοση, η οποία ακόμη δεν κατάφερε να σταθεί στα πόδια της. Και τώρα θα πολεμούν χριστιανοί μιλιταριστές («Christian Yngling») τους ιθαγενείς λαούς της αμερικής με ελληνικά σύμβολα, μιμούμενοι με αξιοσημείωτη ευρηματικότητα τους ομοϊδεάτες τους στη Ρωσία και την Ελλάδα. Οι διάφορες χίμαιρες του ίδιου πολιτικοθρησκευτικού ιμπεριαλισμού που δολοφόνησε τους Έλληνες και ύστερα τους ιθαγενείς Αμερικάνους, πολεμάει με δικό μας έμβλημα τους απογόνους των τελευταίων, κι όχι μόνον, οι οποίοι απαιτούν τα αυτονόητα προς δυσαρέσκεια των «κιόνων» του μονοθεϊσμού. 

Και δεν είναι μόνο αυτοί. Ο Donald Trump, γνωστό πρόσωπο που ενώνει γι’άλλη μια φορά ανοιχτά τον εθνικισμό με τον νεοφιλελευθερισμό, άργησε μεν, αλλά εν τέλει έπραξε κι αυτός την πρώτη του απρέπεια κατά των ιθαγενών Αμερικανών. Αλλά δεν μπορεί να περιμένει κανείς κάτι διαφορετικό από τον νεοφιλελευθερισμό, ούτε βέβαια από τους εθνικιστές, που για πρώτη φορά μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου σπεύδουν να σταθεροποίησουν τον καπιταλισμό. Άλλωστε είναι γνωστή η βλάβη που προκάλεσαν ο Μονοθεϊσμός και τα τέκνα του Καπιταλισμός και Εθνικισμός στην εθνόσφαιρα και στον πλανήτη. Ο πρώτος βεβήλωσε την φύση προς ώφελος μίας μικρής ολιγαρχίας (βλέπε τις νέες έρευνες της Oxfam για την κατανομή του πλούτου στον πλανήτη) και ο δεύτερος ταύτισε τα έθνη με τα εθνοκράτη, την εθνότητα με την υπηκοότητα και ανταποκρίθηκε στην απαίτηση και ανάγκη του καπιταλισμού για εργατική μάζα δια της ομογενοποίησης των εθνών σε «εθνικό», όπως ο διεθνισμός σε «παγκόσμιο» επίπεδο (Ernest Gellner, «Έθνη και εθνικισμός», εκδ. Αλεξάνδρεια, 1992), εξουδετερώνοντας ουσιαστικά έτσι την φυσική πολυμορφία των πολιτισμικών εθνών, δηλαδή το βασικό χαρακτηριστικό της εθνόσφαιρας.

Αλλά αυτά τα «μικρά» επεισόδια στην πορεία προς την σωτηρία, τον πλούτο και το εθνικό συμφέρον μάλλον δεν απασχολούν τους απολυταρχικούς κοσμοδιορθωτές. Αυτά τα συμβάντα ίσως να αποτελούν γι’αυτούς εκείνα τα αναγκαία ή προοδευτικά βήματα, που έπρεπε να κάνει η ανθρωπότητα για να αποκτήσει ψυχή, πλούτο και εθνική συνείδηση. Χρειαστήκαμε τον μονοθεϊσμό για να σώσουμε τις ψυχές μας και τις χάσαμε, τον καπιταλισμό για να ευημερίσουμε και φτωχεύσαμε, τον εθνικισμό για να σχεδιάσει εθνικές συνειδήσεις και απογυμνωθήκαμε από εκείνα τα στοιχεία του εθνισμού μας, τα οποία ο μονοθεϊσμός αμέλησε να κατεδαφίσει στην πρώτη γύρα. Όλα για το καλό μας.

Το θράσος τους ξεπέρασε κάθε ύβρις. Ήρθε η ώρα να τους διδάξουμε ότι ο ελληνισμός δεν είναι κανενός κόμματος ή ιδεολογίας «πολιτική τσόντα», ούτε πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν, ιδίως σε νεωτερικές ιδεολογίες, να τον μετατρέψει σε εργαλείο των άνομων επιθυμιών του. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ λοιπόν; Ε, τότε ήρθε η στιγμή να μάθουν τι σημαίνει η φράση αυτή … στην πράξη.

«Ο εθνικισμός και η ελλαδίτικη ‹ελληνολατρεία› είναι εκτρώματα του μονοθεϊσμού και συμπεριφέρονται ανάλογα, από την μία εξιδανικεύουν τον ψευτο-Ελληνισμό του Παπαρρηγόπουλου, από την άλλη επιτίθενται στον πραγματικό ελληνισμό, που διαφέρει έτη φωτός από τον ‹ελληνισμό› στα μυαλά τους, πάει να πει την Ρωμιοσύνη ντυμένη με ελληνικό χιτώνα. Από ανέκαθεν οι εθνικιστές υπήρξαν, λίγο-πολύ, βραχίονες της ρωμαίικης μυθιστορίας. Δυσφημούν, απομονώνουν και υβρίζουν σαν μικρά παιδιά, όποιον τολμάει να την αμφισβητήσει, εκδηλώνοντας δι’αυτού την περίεργη απέχθεια τους για την πραγματικότητα. Δεν εκπλήσσει λοιπόν που θεωρούν Έλληνες τους εαυτούς τους και Ανθέλληνες τους παλινορθωτές του ιστορικού Ελληνισμού, άλλωστε οι τελευταίοι αναιρούν την θεωρία περί της Ελληνικής συνέχειας μέσα από το Βυζάντιο προς χάριν της Ελληνικής Αυτονομίας. Αλλά όσες φορές και να πεις το κρασί γάλα, κρασί παραμένει. Το φιλεκκλησιαστικό και, κατά τους θιασώτες του ‹ελληνοχριστιανισμού›, ‹γνήσιο ελληνικό› καθεστώς του ρωμιού εθνικιστή Μεταξά δεν απαγόρευσε μόνον την ανάγνωση ελληνικών έργων σαν την Αντιγόνη του Σοφοκλή, την Πολιτεία του Πλάτωνα ή τον Επιτάφιο του Περικλή στα σχολεία, αλλά προχώρησε και στο δημόσιο κάψιμο αυτών και άλλων βιβλίων! (Δίνονται οι παρακάτω σύνδεσμοι για όσους ενδιαφέρονται για περαιτέρω πληροφόρηση επί του συγκεκριμένου θέματος: 4η Αυγούστου, 16 Αυγούστου 1936). Στην περίοδο του Μεταξά έγινε ο μισελληνικός χαρακτήρας της ‹εθνικής παιδείας› του απατεωνίστικα αποκαλούμενου ‹ελληνικού› κράτους πλήρως αντιληπτός. Όμως η πρωτοβουλία για την ριζική μεταρρύθμιση της παιδείας δεν έχει παρθεί από καμία κυβέρνηση. Μέχρι σήμερα δεν αφαιρέθηκε η εθνικιστική παραμυθολογία από το εκπαιδευτικό σύστημα. Γι’αυτό δυσκολεύονται τόσοι Ελλαδίτες να ξεχωρίσουν την ιστορία από την μυθιστορία, την ιδεολογία από την πραγματικότητα, τον εθνικισμό από τον Εθνισμό και την Ρωμιοσύνη από τον Ελληνισμό. Η Εθνικιστική καπηλεία του Ελληνισμού αντιτάσσεται στην σύλληψη της φυσιολογικής έννοιας περί έθνους. Ιστορικά και αντικειμενικά ο εθνικισμός αποτελεί μία νεωτερική δυτική ιδεολογία (encyclopedia Britannica, λήμμα: nationalism) που με την ταύτιση του έθνος με το κράτος οδήγησε στην ίδρυση των κρατικών εθνών, που σχέση δεν έχουν βέβαια με τα πολιτισμικά έθνη όπως λόγου χάρη τους Λακότα ή τους Έλληνες. Ο πραγματικός αγώνας είναι λοιπόν βαθύτατα πολιτισμικός, στρέφεται ιδίως κατά της αφομοίωσης, προσδοκά την αλλαγή έθους και ως εκ τούτου λαμβάνει χώρο μέσα μας, εκεί που έχουν συσσωρευτεί τα σκουπίδια του παγκόσμιου μονοθεϊσμού.» Σ. Αρίστων (απόσπασμα από μία διαδικτυακή συζήτηση).

Unbenannt

Unbenannt3

Christian Yingling: https://www.facebook.com/christiaan.yingling?fref=ts, διάδωση της φωτογραφίας του χρήστη George Curbelos (22. Φεβρουαρίου)

Πρώτη αγγλ. είδηση: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1011643218907300&set=pcb.1011643235573965&type=3&theater  (τελευταία πρόσβαση: 16. Ἀνθεστηριών 2792 / 25. Φεβρουαρίου 2.016).

Advertisements