ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Γράφει ο Βλάσης Γ. Ρασσιάς, Γενικός Γραμματέας του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) για την ομοφυλοφιλία:

«…τέλος, ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου άποψη, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚ στο σεξουαλικό πεδίο, αρκεί να συναινούν οι πλευρές (ήτοι εξαιρούνται ανήλικοι και διανοητικά καθυστερημένοι). Επίσης οι ομοφυλόφιλοι γεννιούνται, δεν γίνονται όπως ισχυρίζονται οι κοσμοδιορθωτιστές είτε φασίστες είτε μπολσεβίκοι. Το ΣΤΑΘΕΡΟ ποσοστό τους στις κοινωνίες ‚αυξάνεται‘ φαινομενικά μόνον όταν αυξάνεται η ελευθερία και δεν τους κυνηγάνε, όπως αυξάνεται και ημών των αριστεροχείρων που επίσης βγαίνουμε σε σταθερό ποσοστό. Και, τέλος τέλους, είμαι ΔΗΛΩΜΈΝΑ υπέρ της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, της κατάφασης της ζωής και της χαράς που αποπνέουν οι σεξουαλικά εκτονωμένοι άνθρωποι.»

Να το πω και αλλιώς; Όποιος επιτίθεται στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα είναι εχθρός του Ανθρώπου.

 

Unbenannt

Με αυτά τα λόγια εκφράζει ο Ρασσιάς τον σεβασμό του για την πραγματικότητα την οποία κάποιοι επιθυμούν να αντικαταστήσουν με την ιδεολογία τους, υποβαθμίζοντας την φύση σε ασθένεια και «αναβαθμίζοντας» την ιδεολογία τους σε φυσικό νόμο. Απαιτούν από την φύση να υποταχθεί στις ιδέες τους και αδιαφορούν για τη λειτουργία του σώματος, την ομοφυλοφιλία στη φύση, την σημασία της για τον υπερπληθυσμό κ.τ.λ., τέλος, για τον ίδιο τον άνθρωπο που είτε το θέλουμε είτε όχι γεννιέται αμφιφυλόφιλος, όπως διαπίστωσε ο Sigmund Freud πριν από έναν αιώνα και πλέον.

Στρέφονται λοιπόν κατά της φυσικής τάξης. Οι απόψεις τους δεν βασίζονται στην, μα ούτε διαμορφόνωνται ανάλογα με την πραγματικότητα ή την επιστήμη, αλλά με τον μοραλισμό των ιδεολόγων, οι οποίοι αγνοούν πάντοτε την φύση και αποφασίζουν αυθαίρετα, τί είναι υγιής ή άρρωστο, σωστό ή λάθος, πως πρέπει ή δεν πρέπει να είναι «ο άνθρωπος» με βάση την όποια ιδεολογία τους. Γι’αυτό αδιαφορούν για τις διαπιστώσεις της βιολογίας, ανθρωπολογίας ή της ψυχολογίας, δηλαδή τα εργαλεία καταμέτρησης της πραγματικότητας, με την οποία βρίσκονται σε πόλεμο οι ιδεολόγοι. Όμως η ομοφυλοφιλία δεν είναι «ανωμαλία», «ανώμαλη» είναι η γνώμη κάποιων γι‘ αυτή. Η ομοφυλοφιλία είναι ένας φυσιολογικός σεξουαλικός προσανατολισμός και συναντάται σε όλη τη βιόσφαιρα, σε μια σειρά από θηλαστικά, όχι μόνο στις ανθρώπινες κοινωνίες. 

Η ψυχαναλύτρια Eugene Monick (1987: σ. 15) ξεκαθαρίζει: «How man [respective woman] deals with his sexuality, is where pathology enters the picture … Sexuality, in itself, including the omnipresent homosexual radical in men, is not, and never has been, pathological.»

Το ίδιο δηλώνει και η φύση, όπου ακούγεται η φωνή της Μητέρας Γης. Η φύση «οδηγεί τον θέλοντα», έλεγαν οι Στωικοί.

Όπως και να έχει, η φύση αδιαφορεί για τις ευαισθησίες και τους ηθικισμούς των θνητών, εμείς απλώς καλούμαστε να την αποδεχτούμε και να την σεβαστούμε. Η φύσις υφίσταται και εμείς πρέπει να συμμορφωνόμαστε με τους νόμους της. Και όχι να προβάλλουμε τις απόψεις και αγκυλώσεις μας στην φύση. Διαφορετικά δεν βλέπουμε την πραγματικότητα, αλλά μόνον τις ιδεοληψίες μας. Οι περισσότεροι ομοφοβικοί, συνήθως άνθρωποι με συντηρητικές αντιλήψεις, δεν εχθρεύονται τόσο τους ίδιους τους ομοφυλόφιλους όσο το ομοφυλοφιλικό κομμάτι της δικής τους ψυχής που τρομάζει το συνειδητό «εγώ» τους. Αυτόν τον τρόμο προβάλλουν στους ομοφυλόφιλους για να τον καταπολεμήσουνε, καταπολεμόντας εκείνους, όπως παρατήρησε ο ψυχοθεραπευτής Udo Rauchfleisch. Το σύμπλεγμα των ομοφοβικών είναι η πηγή των δυστυχιών των ομοφυλόφιλων και είναι αυτός ο παραλογισμός που αρρωσταίνει τους ανθρώπους με ομοφυλοφιλικό προσανατολισμό, αφού τους αποκλείει και τους στιγματίζει. Η ομοφυλοφιλία αφορά εν τέλει μόνο τους ίδιους τους ομοφυλόφιλους και όχι τους υπόλοιπους.

Εμείς οι Έλληνες σεβόμαστε την ανθρώπινη υπόσταση, σεξουαλικότητα και ελεύθερη διάθεση. Δεν κάνουμε καμία διάκριση κατά κοινωνικών μειονοτήτων ή ανθρώπων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, τρόπο ζωής ή σκέψης. Ομοφυλόφιλοι μπορούν να ιερουργήσουν προς τιμή των θεών, να εκπροσωπήσουν και να ψηφίσουν. (Άλλωστε οι άνθρωποι δεν είναι το άθροισμα των σεξουαλικών πρακτικών τους.) Είναι αυτονόητα ισάξια μέλη της κοινωνίας και η ετερότητα τους απόλυτα σεβαστή. Τα πράγματα δεν θα μπορούσαν βέβαια να ήταν διαφορετικά στον Ελληνισμό, αφού αποσκοπεί στην ανθρώπινη τελείωση. Και αυτό επιτυγχάνεται μόνο σε «συμφωνία με τη φύση».

Η Ελληνική θρησκεία δεν «καταδικάζει» λοιπόν, ούτε «επιβραβεύει» την ομοφυλοφιλία και τις ομοερωτικές σχέσεις. Παίρνει την ύπαρξη και τη θέση της στην φύση υπόψιν, χωρίς όμως να την «στηρίζει» ή να την «απορρίπτει». Γενικά δεν την απασχολεί η ερωτική ζωή των ανθρώπων. Τα σύγχρονα πολιτικά και ιδεολογικοπολιτικά «στρατόπεδα» που τοποθετούνται είτε θετικά, είτε αρνητικά επ‘ αυτού, εμπλέκουν όμως συχνά την αρχαία Ελλάδα και την θρησκεία της στην (διαποτισμένη απ‘ τό νεωτεριστικό πνεύμα) επιχειρηματολογία τους υπέρ ή κατά της ομοφυλοφιλίας. Η μία ομάδα εμφανίζει την αρχαίαρχαία Ελλάδα σαν τα Ηλύσια πεδία της ομοφυλοφιλίας, η άλλη σαν εχθρική προς την ομοφυλοφιλία. Ιδεολογικοποιούν μία αόριστη «Αρχαία Ελλάδα» για να νομιμοποιήσουν τις ανεπαρκώς διαφοροποιημένες θέσεις και προθέσεις τους. Πάντα θυμούνται ένα ρητό, μία ιστορία ή ένα συμβάν που έλαβε χώρα στην αρχαία Ελλάδα για να δώσουν «βάρος» στις όποιες πεποιθήσεις τους. 

2000 χρόνια μ.α.χ.χ. προσπαθούν λοιπόν κάποιοι να προβάλλουν τις αγκυλώσεις τους στην αρχαία Ελλάδα, δηλαδή πάνω σε έναν διαφορετικό πολιτισμό με άλλη θρησκεία, άλλο έθος, άλλες αξίες, μετατρέποντας τους αρχαίους σε νεοέλληνες. Αυτό που ονομάζουμε ομοφυλοφιλία δεν υπήρχε τότε, δεν προσδιορίζονταν οι άνθρωποι έτσι. Απλά οι Έλληνες, πολλοί εξ αυτών τουλάχιστον, ερωτεύονταν με το κάλλος, ασχέτως μορφής. Από εκεί και πέρα ξεχώριζαν οι πόλεις μεταξύ φυσικού και ανθρωπίνου δικαίου, με το τελευταίο να περιορίζει ή να απαγορεύει μάλιστα σε συγκεκριμένες περιόδους την σεξουαλική σχέση μεταξύ ανδρών, διότι οι κοινωνίες τους προσδοκούσαν στην τεκνοποίηση, ιδίως η Σπάρτη, όπου οι γυναίκες είχαν πολύ συχνά παιδιά από διαφορετικούς άντρες. Τα κίνητρα πίσω από τις νομοθεσίες ήταν πλαισιωμένα στην κοινωνική πολιτική, είχαν πολύ συγκεκριμένες κοινωνικές προϋποθέσεις, σκόπευαν σε κάτι επίσης πολύ συγκεκριμένο και ουδέποτε υπήρξαν εκτρώματα μοραλισμού. 

Η ομοφοβία κινείται ξεκάθαρα εκτός της φύσεως. Δεν αφορά τον Ελληνισμό.

Advertisements