«ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ» – Δεν αφορά τον Ελληνισμό

Στυλιανός Αρίστων Κοροβίλας, 29.10.«2015»

Epsilon[1]
© Βλ. Γ. Ρασσιάς

Όταν ένας ηλίθιος θρύλος γίνεται επικίνδυνος για τη δημόσια ζωή και παντρεύεται με τον εθνικισμό, τον εχθρό των (πολιτισμικών) εθνών, έχει έρθει η στιγμή να τον γκρεμίσουμε. Εάν κάποιοι εθνικιστές αποφασίζουν να τινάξουν καταστήματα στον αέρα, είναι απολύτως υπεύθυνοι για την πράξη τους – κανείς άλλος. Κι όμως προσπαθούν κάποιοι χυδαίοι δημοσιογράφοι να συσχετίσουν τους δράστες με άσχετες μειονότητες, τις οποίες θέλουν να βλάψουν.

Η πιο πρόσφατη προβοκάτσια είναι η συσχέτιση εθνικιστών βομβιστών με τον «αρχαιολατρικό χώρο» -ένας σκόπιμα ασαφής όρος για να χωράει όλους τους ανεπιθύμητους- σε συνδιασμό με το γνωστό ανακάτεμα Ελληνισμού, «Δωδεκαθεϊσμού», Αρχαιολατρίας, Αρχαιοκεντρισμού, Εθνικισμού και νεορωμαίικων θρύλων. Αγνοώντας βέβαια το γεγονός ότι ο αρχαίος Ελληνισμός είναι ασυμβίβαστος με τον νεωτερικό Εθνικισμό. Αγνοώντας την διαφορά Εθνισμού – Εθνικισμού. Αγνοώντας την θέση του Ελληνισμού τόσο για την «ομάδα έψιλον», όσο για τον εθνικισμό. Γεγονός, που θέτει το ερώτημα, αν οι δημοσιογράφοι αυτοί είναι όντως δημοσιογράφοι.

Όταν μας καταλογίζουν τις παράξενες σέκτες της ρωμιοσύνης, ας τους εξηγήσουμε πως δεν μας αφορά ούτε η ΕΨΙΛΟΝ, ούτε η ΥΨΙΛΟΝ, ούτε τα κόμματα, η «ελληνική» σημαία της βρετανικής εταιρείας ανατολικών ινδιών στα χρώματα της βαυαρίας, ούτε η πολύμορφη εθνικιστική προπαγάνδα της Ρωμιοσύνης, ούτε ο προτού διακόσια χρόνια επινοημένος «Ελληνισμός» των Ζαμπέλιων και Παπαρρηγόπουλων, μα ούτε το ψευδεπίγραφο Ελληνικό Κράτος και η αυτο-εικόνα της μεγάλης πλειοψηφίας των υπηκόων του. Μας χωρίζουν παιδεία, πολιτισμός και παράδοση.

Είμαστε Έλληνες, ήτοι μετέχοντες του ελληνικού έθους. Ως τέτοιοι δεν ασχολούμαστε με αστικούς θρύλους της ρωμαίικης κοινωνίας ή την συνωμοσιοπληξία ανισόρροπων τηλεπωλητών. Μιλούμε την ελληνική, ασκούμε την ελληνική θρησκεία και ζούμε ελληνικά – με δικά μας έθιμα, δική μας μέτρηση χρόνου, δική μας παράδοση και αυτο-εικόνα. Και σε αντιδιαστολή με την λεγόμενη ομάδα έψιλον – ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ. Υπάρχουμε και μαχόμαστε για επανιθαγενοποίηση και επανελλήνιση με οδηγούς τον Ιουλιανό, την Υπατία και τον Πλήθωνα.

Διάβασε επίσης: Βλάσης Γ. Ρασσιάς, Περί του ότι η λέξις «απατεών» περιέχει το γράμμα ΕΨΙΛΟΝ (περιοδ. ΔΙΙΠΕΤΕΣ, τεύχος 34, Φεβρουάριος-Μάρτιος 2000)