ΥΣΕΕ – Επανιθαγενοποίηση στην πράξη

«ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 2ου ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ», από: ysee. URL: http://www.ysee.gr/index.php?type=d&f=mythologiko2 (τελευταία πρόσβαση: 10 Πυανεψιών 2791). [Κείμενα και επιστολές από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ). Αναδημοσίευση με την άδεια του Γενικού Γραμματέα του ΥΣΕΕ Βλάση Γ. Ρασσιά.]

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί πραγματοποιήθηκε εορταστικά η έναρξη του 2ου κύκλου του Μυθολογικού Εργαστηρίου για παιδιά στον Ιερό χώρο της Ελευσίνας. Υπό το βλέμμα του παντεπόπτη Ήλιου περπατήσαμε τον χρόνο προς τα πίσω τότε που οι Θεοί ζούσαν ανάμεσα στους ανθρώπους. Τα παιδιά με την αγάπη τους για την αρχαία Ελλάδα, το γέλιο και τη χαρά τους ήταν αυτά που έκαναν να ζωντανέψει η αφήγηση του μύθου από τη συγγραφέα δρ. Ουρανία Τουτουντζή.
Με ενθουσιασμό ακολούθησαν τον γεωλόγο του Πανεπιστημίου Αθηνών υπ. δρ. Γιάννη Μπαντέκα και περιπλανήθηκαν στα σημεία που διαδρατίζεται ο μύθος και επισκέφτηκαν το Μουσείο. Με ενδιαφέρον άκουσαν και συζήτησαν σημαντικά πράγματα για τις θεές Δήμητρα και Περσεφόνη αλλά και για τον ήρωα Τριπτόλεμο.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον συγγραφέα Κωνσταντίνο Γκαλέα για την ευγενική χορηγία των βιβλίων του, με τίτλο «Θεών και Ηρώων Διάλογοι», τα οποία μοιράστηκαν στα παιδιά.

Το επόμενο Μυθολογικό Εργαστήρι για παιδιά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί στο Φιλοσοφικό Αθήναιο Εκατηβόλος, Αριστοτέλους 36, 1ος όροφος, Αθήνα. Επικοινωνία, Τηλέφωνο: 6945 223787, e-mail: aitnaios@ysee.gr

Σ’ αυτό το Μυθολογικό Εργαστήρι θα εγκαινιάσουμε και το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών για παιδιά!

Σας περιμένουμε!