Εθνισμός και φασισμός

Εθνισμός και φασισμός
του Στυλιανού Αρίστωνος Κοροβίλα, 14 Θαργηλιών 2791 / 1 Ιουνίου «2015».

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ME ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΑΝΗΜΕΡΩΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΦΑΣΙΣΜΟ, ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΘΕΝ «ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΕΣ» ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΤΡΕΦΕΙ Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ.

Όλη η συζήτηση είναι γελοία. Ο εθνικισμός δεν υπήρχε στην αρχαιότητα, συνεπώς δεν αφορά τον ελληνισμό, άλλωστε δεν συνάδει με τον εθνισμό. Ταυτίζει το ομογενοποιημένο κρατικό έθνος με το εθνοκράτος, τον εθνισμό με την υπηκοότητα και μειώνει το έθνος σε απλή βιολογική αλυσίδα. Το πραγματικό -και σε αντίθεση με το κρατικό έθνος- πάντοτε ανομοιογενής και φυσιολογικά ανεπτυγμένο έθνος δεν ταυτίζεται με κράτη, ορίζεται δια μέσω του κοινού έθους, τα πάτρια, και είναι πολιτισμική οντότητα. Η εθνόσφαιρα αντανακλά την πολυμορφία της βιόσφαιρας. Ο εθνισμός είναι αρχαίος, ο εθνικισμός γέννημα της δύσης ή εσπερίας, ένα σύγχρονο κίνημα, όπως μας πληροφορεί η Εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα. Ο Θαλής ήταν Φοίνικας στην καταγωγή, ο Αίσωπος Φρύγας, ο Ζήνων παίζεται να ήταν Σημίτης, ο Πορφύριος ο Τύριος ήταν Σύριος, ο Ιουλιανός Ρωμαίος, ο Σαλλούστιος επίσης Ρωμαίος, κι όμως όλοι τους ήταν Έλληνες, επειδη ήσαν μετέχοντες του ελληνικού έθους. Τί δεν καταλαβαίνουν λοιπόν; Οι (εθνικοί) Έλληνες ήμασταν πάντοτε σαφείς ως προς το περιεχόμενο του ελληνικού εθνισμού.

Το έθνος προυποθέτει έθος, δια μέσω του οποίου αλληλοαναγνωρίζονται τα διάφορα μέλη ενός έθνους. Επανελλήνιση θα υπάρξει μόνο όταν βγάλουμε από μέσα μας την Ρωμιοσύνη και τα διάφορα νεωτερικά «σκουπίδια» του παγκόσμιου μονοθεϊσμού. Αυτό γίνεται μόνο με προσπάθεια και αλλαγή έθους, πράγμα που ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΑΙ ΘΑΡΡΟΣ. Εάν κάποιοι θέλουν να είναι δια του αίματος αυτομάτως Έλληνες -για να αποφήγουν την σύγκρουση με τον ρωμιό μέσα τους -, απλά δεν θα καταλήξουν στον ελληνισμό, αλλά σε ένα από τα πολλά παρακλάδια της Ρωμιοσύνης με ελληνικό χιτώνα (Αρχαιοκεντρισμός, «Ελληνοκεντρισμός», «Ελληνολατρία», «Χριστιανοδωδεκαθεϊσμός» και πάει λέγοντας).

ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΣΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» ΤΟΥΣ ΕΞΕΘΡΕΨΕ. Ο εθνικισμός δεν μας αφορά, είμαστε Έλληνες. Εμείς οι Έλληνες αναδείξαμε την δημοκρατία, παρρησία, ισονομία και τον ανθρωπισμό, δεν είναι σοβαροί λοιπόν, όσοι μας καταλογίζουν καταστάσεις που δεν ανήκουν σε εμάς και που ακυρώνουν μάλιστα την εθνική συνείδηση μας. Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ δεν είναι ιδεολογία, ούτε κόμμα, ούτε βίτσιο, αλλά ο ελληνικός τρόπος ζωής. Όσοι δεν μπορούν να το καταλάβουν, εγκλωβισμένοι στα συμπλέγματα και στις ιδεολογίες τους, απλά τους αναγνωρίζουμε κάθε δικαίωμα να μη ξέρουν τι τους γίνεται. Δεν μας φοβίζουν, απλά οι «κύριοι» δημοσιογράφοι και άλλοι βαλτοί, επιβεβαιώνουν την κοινή γνώμη για το ήθος της συντεχνίας τους. Τυχεροί που δεν υπάρχουν Σπαρτιάτες.

Ας φωτίσουν οι θεοί το νού τους.

16299625_1093879814056002_5838024203055358414_o